Хиляди експерти в сферата на изкуствения интелект, сред които милиаредрът и

...
Хиляди експерти в сферата на изкуствения интелект, сред които милиаредрът и
Коментари Харесай

Експерти определиха изкуственият интелект като опасен

Хиляди експерти в сферата на изкуствения разсъдък, измежду които милиаредрът и притежател на Twitter Илон Мъск и един от създателите на Apple Стив Возняк призоваха да бъде прекъснато за шест месеца образованието на системи, основани на ИИ, които са по-мощни от технологията зад чатбота ChatGPT.

Те показаха своите опасения и предизвестяват за евентуални опасности, пред които човечеството може да бъде изправено заради развиването на изкуствения разсъдък в намерено писмо. 
-->
Те предизвестяват за евентуалните стопански и политически разтърсвания, с които може да се сблъска цивилизацията и приканват разработчиците на изкуствен интелект да работят с политиците и с регулаторните управляващи, с цел да бъдат предотвратени заплахите, които може да зародят.

В писмото те пишат: " Трябва да се запитаме дали да позволим на машините да наводнят осведомителните ни канали с агитация и лъжа, да автоматизираме работата, даже тази, която носи задоволство и дали би трябвало ли да развием безчовечен разсъдък, който в последна сметка може да ни превъзхожда числено, да ни надхитри и да ни размени? 

Междувременно " Европол " предизвести, че чатбовете с изкуствен интелект, като ChatGPT, " имат и тъмна страна и са податливи на незаконни злоупотреби ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР